Balatonfüred

2014.12.05. 18:01

Több magánterületen is illegális hulladékot tárolnak?

Balatonfüred - Illegális hulladék lerakása miatt tett bejelentést több hatóságnak a Jobbik, közölte Kepli Lajos.

Marton Attila

Az országgyűlési képviselő erről a helyszínen, a Lapostelki utcában beszélt pénteken. Ujhelyiné Károlyi Krisztina, a párt balatonfüredi önkormányzati képviselője elmondta, lakossági bejelentés alapján értesültek az illegális hulladék és építési törmelék lerakásáról.

Kepli Lajos közölte, bejelentést tett a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnél, valamint tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságát, a Veszprém Megyei Földhivatalt, a Balatonfüred–Szőlősi Hegyközséget és Bóka István balatonfüredi polgármestert.

Kiemelte, Balatonfüreden jelenleg nagyszabású építkezések folynak, amelyek során óriási mennyiségben keletkezik építési törmelék, kitermelt talaj, kövek, egyéb építési és bontási hulladék, amelyet a településen belül, különböző helyrajzi számokon található magánterületeken helyeznek el. Ezek között akad olyan is, amely szőlő művelési ágban van nyilvántartva, illetve több, a szőlőterületek közvetlen közelében lerakott hulladékkupacban kommunális és veszélyes hulladék is fellelhető. A képviselő információi szerint az ingatlanok vízbázis-védelmi területen fekszenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!