Balatonfüred

2014.12.16. 17:05

Több tehetséggondozó foglalkozás lesz a füredi gimnáziumban

Balatonfüred - Modern természettudományos labort hoztak létre a Lóczy gimnáziumban. Általános iskolásoknak is tartanak majd itt órákat. A fejlesztés több mint 300 millió forintból valósult meg.

Prevics Éva

Előkészítő helyiséggel, vegyszerraktárral és veszélyeshulladék-tárolóval is rendelkezik az a labor, melyet több mint 300 millió forintból, uniós és állami támogatással hoztak létre a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolában. Az iskolában a régi termet alakították át, így épült meg a 160 négyzetméteres, 36 főt befogadó helyiség. A projekt keretén belül a szaktanárokat is továbbképezték, valamint egy teljes állású laboránst is felvettek. A felszerelt természettudományos laborban nemcsak középiskolásoknak, hanem általános iskolásoknak is tartanak majd órákat, és a jövőben több tehetséggondozó foglalkozás lesz az iskolában.

Duna Katalin igazgató (jobbról) és Hári Lenke alpolgármester is beszélt a természettudományi labor projektzáró rendezvényén Fotó: Prevics Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!