Veszprémi viadukt

2024.05.10. 20:12

Kecses híd a völgy felett

Elkészültek-e a veszprémi Szent István völgyhíd tervei? Milyen ütemezéssel, mekkora forrásból valósulhat meg a beruházás? Vannak-e hozzá látványtervek? A Napló kérdéseire Porga Gyula, Veszprém polgármesetere (Fidesz–KDNP) válaszolt.

Juhász-Léhi István

Porga Gyula polgármester: a továbblépéshez kormánydöntésre van szükség, de leginkább forrásra

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló (archív)

Mint elmondta, a város elvégezte a rárótt feladatot. A tanulmány-, az engedélyezési és a kiviteli terv is elkészült. – Az engedélyezési eljáráson is túljutottunk. Az építési területek a város tulajdonában vannak, nincs szükség földvásárlásra. A továbblépéshez kormánydöntésre van szükség, de leginkább forrásra, hiszen a projekt korábban már megkapta az elvi támogatást – nyilatkozta Porga Gyula lapunknak. 

Amint a pénzügyi sorompó felemelkedik, elindulhat a régészeti feltárás és a közbeszerzési eljárás. A számítások szerint maga az építés 36 hónapot vehet igénybe. A végösszeg azon múlik, hogy mikor indulhatnak meg a munkagépek. Mivel ez tőlük független tényező, a polgármester nem bocsátkozott jóslásokba. 
Mindenesetre, a terveket látva nagyon kecses híddal gazdagodik majd a város. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában