Balatonfüred

2015.01.23. 17:55

Hagyományőrző nap

Hagyományőrző szakmai napot tartottak péntek délutáni kezdéssel a kultúrházban, melyen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is részt vett.

Heffler Péter

A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület Csak tiszta forrásból, fonóházi esték boldogasszony havában címmel hagyományőrző szakmai napot tartott a kultúrházban pénteken.

A rendezvényen részt vett V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is. A fonóházi est háziasszonya Nagy Tiborné Nyári Ágnes, a Magyar Kodály Társaság Felső-Dunántúli tagszervezetének titkára volt. Megújuló élet a falun címmel előadást tartott Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke. Továbbá fellépett a Tündérkert Óvoda csoportja, Boldizsár József és barátai népzenei együttese, illetve az érdeklődők megtekinthették a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi és Művészeti Iskola, és a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes bemutatóját is, Vastag Richárd Aranysarkantyús táncos vezetésével.

Emellett volt még borkóstolás a Balatonvin Borlovagrend pécselyi borászainak közreműködésével, valamint népi kismesterség bemutató, és játszóházi foglalkozás Balogh Ernőné Bertalan Katalin vertcsipke készítővel, Gáspár Marianna népi bőrműves szakoktatóval és Kropf Milán Junior Príma díjas fafaragóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!