Balatonfüred

2015.03.13. 15:05

Folytatódik a hulladékügy Balatonfüreden

Még mindig nem zárult le a balatonfüredi illegális hulladéklerakás ügye. A Jobbik télen robbantotta ki, hogy a város egy mezőgazdasági területére valaki rendszeresen hulladékot szállít.

Prevics Éva

Mostanra kiderült, hogy egy helyi vállalkozó szállítja az építési törmeléket a Lapostelki utcába. Az eset nagy felháborodást keltett a lakosok körében is- mondta a területen tartott sajtótájékoztatón Ujhelyiné Károlyi Krisztina a párt önkormányzati képviselője.

A Jobbik kezdeményezésére a hatóságok vizsgálódni kezdtek. A járási földhivatal és az építési hatóság azonban megszüntette az ügyet, mondván másfél méterig engedélyezett a lerakás, illetve mezőgazdasági tereprendezési munkának titulálta az ügyet.

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség azonban tovább vizsgálódik. Ettől a vizsgálattól pedig sokat remélnek- mondta Kepli Lajos országgyűlési képviselő. Ám ha ez sem hozza meg a kívánt eredményt, rendőrségi feljelentést tesznek az ügyben- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!