Balatonfüred

2015.10.22. 19:52

Ferencsik János-emlékhangverseny

Balatonfüred - A huszadik század egyik meghatározó karmesterének, aki 1982-ben elsőként kapta meg a város díszpolgára címet, születésnapját minden évben különleges emlékhangversennyel ünnepelik a településen.

Kekk Sára

Steguráné Ormándi Barbara, a Ferencsik János Zeneiskola igazgatója megnyitó beszédében elmondta, Ferencsik János nemcsak második otthonául választotta Balatonfüredet, amikor 1954-ben a településre költözött, hanem ezt követően aktívan részt vett a város közösségi életében.

A karmester erőteljesen szorgalmazta a zeneoktatás megteremtését a városban, sőt az első zongorát és kottákat is ő adományozta a településnek. Nevéhez számos koncert és bemutató fűződik, így nem véletlen, hogy születésnapját minden évben emlékhangversennyel ünneplik meg a településen. Idén  László Szilvia énekművész és Dudás Márta zongoraművész előadását hallgathatták meg az érdeklődők a zeneiskola különtermében. A műsorban Kodály Zoltán, Bartók Béla, Liszt Ferenc, Lajtha László, G. Mahler és F. Obradors műveit adta elő a két művésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!