Balatonfüred

2015.11.05. 14:40

Albérlet helyett szolgálati lakás rendőröknek

Balatonfüred - Hatvanhétmillió forintos beruházással kettő darab, egyenként 44 négyzetméteres, másfél szobás lakást és hozzájuk tartozó kondicionálótermet adtak át csütörtökön a Balatonfüredi Rendőrkapitányságnál.

Kovács Erika

Ünnepnek nevezte az átadást a város rendőrsége életében Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, mert szerinte a nyugodt, jó környezet alapvető feltétele az eredményes munkavégzésnek.  Az államtitkár, aki egyben a térség képviselője is, hangsúlyozta: a tárca kiemelten kezeli a rendőröket, ezt jelzi az életpályamodell, amelynek része a lakhatási támogatás, illetve a rendőrök átlagosan 30 százalékkal megnövekedett illetménye, és – mint mondta – további ötszázalékos emelésre és teljesítmény-juttatásra is számíthatnak. Kiemelte továbbá, öt év alatt a korábbiakhoz képest 100 ezerrel nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma, és 4300 rendőrrel több dolgozik az állományban. Az államtitkár üdvözölte az összefogással megvalósult beruházást, és tolmácsolta Pintér Sándor belügyminiszter köszönetét a déli határnál szolgálatot teljesítő balatonfüredi, illetve Veszprém megyei rendőröknek.

Regdon László alezredes, Balatonfüred rendőrkapitánya a beruházás létrehozásában az Országos Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság és Balatonfüred együttműködésére helyezte a hangsúlyt.   Bóka István, a város polgármestere rámutatott: Balatonfüred az idegenforgalomból él, aminek feltétele a jó közbiztonság. Ennek megteremtésében meghatározó a rendőrség, amely itt kitűnően végzi feladatát, a város jelentősen támogatja is működésüket.

A köszöntők után Kovács István országos rendőrfőkapitány-helyettes, Kontrát Károly államtitkár, Regdon László balatonfüredi rendőrkapitány és Bóka István polgármester szalagátvágással adta át a létesítményt, amelybe Baukó Bálint  és Hetesi András főtörzsőrmester költözik be, akik eddig albérletben laktak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!