Balatonfüred

2016.11.29. 20:05

Adventi táncgála

Balatonfüred - Advent első vasárnapján táncgálával, gyertyagyújtással kezdődött Balatonfüreden az ünnepi időszak.

Forgács Ádám

A Villa Advent programsorozatban vehettünk részt Balatonfüreden a szabadidő- és konferencia-központban az Advent fényei táncgálán. Régóta hagyomány a település életében, hogy a karácsonyi időszakot megelőző advent első vasárnapján megrendezik a táncgálát, amelyen több száz táncos mutatja meg tehetségét.

Az egészen fiataloktól a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát, a táncos produkciók mellett zenekarok is felléptek. Színpadra lépett Balatonfüred koncert-fúvószenekara, a Sellő tánccsoport, a Radnóti és Eötvös iskolából érkező tanulók, a Winner Versenytánc Egyesület, a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Drágakövek Hastánccsoport, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Holdezüst Rózsák Orientális Tánccsoport, és végül az Acro Dance Rock & Roll Egyesület. Sokszínű, igazán remek előadásokat láthattunk tehetséges gyermekek előadásában.

A Balatonfüred Néptánc Együttes gyermekcsoportja is fellépett a hagyományos adventi gálán Fotó: Forgács Ádám

A műsor záróakkordja, a sokak által várt ünnepi gyertyagyújtás előtt Bóka István polgármester megköszönte a résztvevőknek a szép estét, megjegyezve, talán az év legszebb időszaka előtt állunk, amely a család, a közösségek, az együvé tartozás ünnepe .

A hagyományokhoz híven a rendezvény végén a táncosok közül egy angyalkát választottak ki, aki meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. Az angyal nevét Petrőc Lászlóné, Balatonfüred díszpolgára húzta ki a kosárból. Idén Farkas Anna gyújthatta meg az adventi koszorú első gyertyáját, amiben közreműködött Hári Lenke alpolgármester és Bóka István polgármester is. Végezetül Petrőc Lászlóné osztotta meg ünnepi versét a közönséggel, majd a saját maga készítette szaloncukor angyalkákkal ajándékozta meg a fellépőket.

A mintegy kétórás programra megtelt a szabadidő- és konferencia-központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!