Balatonfüred

2014.05.12. 15:42

Korszakváltás előtt a baloldal

Balatonfüred - Nem elég arra szerződni a választókkal, hogy leváltsák Orbán Viktor rezsimjét, hanem meg kell újítani Magyarországon a baloldali politikát, ennek pedig az Együtt-PM lehet a letéteményese.

Tremmer Tamás

Mindezt Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke hangoztatta Balatonfüreden, a párt EP-kampánynyitó sajtótájékoztatóján. Hozzátette, áprilisban széles összefogásban mérették meg magukat, az EP választás viszont remek lehetőség arra, hogy megnézzék, külön-külön milyen a támogatottságuk. Bízok benne: egynél több képviselőjük lesz az EP-ben.

Juhász Péter (középen) az Együtt-PM EP-kampánynyitó sajtótájékoztatóján Balatonfüreden (Fotó: Penovác Károly)

Benedek Márton, az Együtt-PM európai parlamenti képviselőjelöltje arról beszélt, hogy szerintük a Jobbik és a Fidesz is olyan politikát folytat Brüsszelben, amivel nem képviselik a magyar érdekeket. Jelezte, a kormány olyan módon alakította át az intézményrendszert, ami nem felel meg az uniós előírásoknak, ezért az elmúlt két hétben felfüggesztették az uniós források kifizetését. A Norvég Alap is hasonlóan döntött. Mindez több fejlesztés megvalósulását veszélyezteti. Az Együtt-PM arra szövetkezett, hogy az uniós pénzeket átláthatóbban, hatékonyabban osszák szét.

Április 6-án súlyos vereséget szenvedett a baloldal, ismerte el a balatonfüredi Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja. E nap egy korszak végét és egy új korszak kezdetét is jelenti egyben. Ekkortól az Együtt-PM olyan ajánlatokat fogalmaz meg, amivel a politika meg tud újulni. Az új, korszakváltó politikai kínálatukkal az EP választáson és az őszi helyhatósági választásokon is ambiciózus terveket szövögetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!