Balatonfűzfő

2013.05.28. 13:59

Nyolcvanöt éves a FAK

Évértékelő közgyűlést tartott a napokban a Fűzfői Atlétikai Klub (FAK) vezetése, amelyen beszámoltak a tavalyi eredményekről, az idei tervekről, illetve megemlékeztek az alapításának 85. évfordulóját ünneplő egyesületről is.

Halmos György

Dr. Kurbucz Ferenc, a FAK felügyelő bizottságának elnöke elmondta: a tavalyi év fordulatot jelentett a sportegyesület életében, ugyanis előtte csőd közeli helyzetben voltak. Helyzetükön a látványcsapatsportokra adható társasági adókedvezmény, vagyis a TAO javított, 10,5 millió forintot sikerült szerezni ezen a forráson keresztül. Az önkormányzat tavaly 1,7 millió, idén pedig csaknem másfél millió forinttal támogatta a FAK-ot.

Elhangzott, hogy míg 2011-ben 700 ezer forint volt a veszteség, tavaly 20 ezer forintos nyereséget könyveltek el. Az egyesületnek jelenleg 152 felnőtt és 129 utánpótlás korú tagja van és kézilabda, kosárlabda, labdarúgó, természetbarát szakosztályt működtetnek. Az idei esztendőben is pályázta a TAO-ra, de annak csak augusztusban lesz eredménye.

Amennyiben kevesebb lesz a bevétel, mint a tervezett, akkor csökkenteni kell a költségeket, de olyan területeken, ami a működtetést nem befolyásolja. A beszámolót a közgyűlés elfogadta. Az évforduló kapcsán felidézték az egyesület elmúlt nyolc és fél évtizedét, és többek között megtekintették a 70 éves évfordulóra készült filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!