Balatonfűzfő

2013.11.23. 18:54

Értékelte öt évét a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület

Balatonfűzfő - A Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület (BLTE) által adományozott Év turisztikai rendezvénye címet a litéri Mogyorósi napok nyerte el, az Év turisztikai vállalkozása pedig a fűzfői Balaton Paintball Kft. lett.

Varga Domokos Péter

Az elismeréseket az idén ötéves turisztikai egyesület eredményértékelő gáláján adták át a művelődési központban. A résztvevőket Koronczai János, az egyesület elnöke üdvözölte, hangsúlyozva, eredményeiket együttesen tudták elérni.

Mindannyiunk öröme, hogy az öt év folyamán egyre sikeresebb éveket zárhatott a BLTE – ezt már Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere mondta. Jól ismerték fel, hogy a településnek a vegyipar helyett az idegenforgalom felé kell nyitni. A sikerességet az is jelzi, hogy Fűzfő eddig még sohasem ért el olyan jó helyezést a Napló Legkedveltebb üdülőhely versenyén, mint idén.

A litéri önkormányzat nevében Lukáts Gábor képviselő azt emelte ki, mikor beléptek az egyesületbe, a községükről még nem lehetett elmondani, hogy a turizmusból élne. Mostanra viszont rakétasebességgel haladnak előre ezen a téren. Papkeszi polgármestere, Ráczkevi Lajos felidézte, ők csak két éve tagjai az egyesületnek. Ma már fontos nekik, hogy bent legyenek Fűzfő vonzáskörzetében, és tudjanak arról az országban, ők ahhoz a városhoz tartoznak, ahol a bobpálya üzemel, amelynek kiváló adottságú, felújított strandja van, és ahol a gombócfesztivált rendezik.

Valczer Éva, az egyesület TDM-menedzsere ismertette a díjazottakat, akikre a legnépszerűbb közösségi portálon lehetett szavazni. Az elismeréseket Koronczai János elnök adta át. Az Év turisztikai vállalkozása a Balaton Paintball Kft. lett, a díszoklevelet Imre Lajos cégtulajdonos vette át. Az Év turisztikai rendezvénye-díjat a litéri Mogyorósi napok nyerte el, az oklevelet  Lukáts Gábor önkormányzati képviselő vihette haza.

Valczer Éva röviden áttekintette az öt évet, számba vette az eredményeket. Megemlítette többek között a Fűzfő-kártyát és az Öböl-kártyát, melyek egyre népszerűbbek, segítségükkel pontosabban követhetők a térségbe látogatók, illetve könnyebben mérik fel a velük szemben támasztott igényeket. Az idegenforgalmi adó 330 forint fő/éjszakáról 400 forintra nőtt, az adóbevétel egymillióról ötmillióra emelkedett, a vendégéjszakák száma 3238-ról 12 500-ra. Tizennégy nyertes pályázatuk 15 milliót hozott, immár hét saját rendezvényük van, köztük a közösségi háznál kialakított rendezvénytéren a Vásári vigadalom. A jövőről elmondta, már nem csak a szezon meghosszabbításában gondolkodnak, hanem új szezonokban: a nyári mellett a tavaszi, őszi és a téli szezonban. Minden évszakot az adottságainak megfelelően akarnak kihasználni, vonzóvá tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!