Balatonfűzfő

2014.10.08. 15:20

Nagypályás lett Fűzfő

Balatonfűzfő - Többfunkciós sportpályát alakította ki a városban az óvoda mellett. A régi már balesetveszélyes volt, ezért felújították és átépítették.

Prevics Éva

Először az óvodások vették birtokba a pályát, hiszen néhány méterrel az óvoda mellett épült meg. Rajtuk kívül azonban már a helyi szakközépiskola kosárlabdacsapata is érdeklődik a pálya használata  iránt. Már most látszik, hogy a városgondnokságnak pályarendet kell majd kialakítani, melyben rögzítik, hogy ki mikor használhatja, hiszen akkora rá az érdeklődés - mondta az átadáson Marton Béla polgármester.

A sportpálya eddig régi bitumenes, elhanyagolt és balesetveszélyes volt, egy uniós pályázatnak köszönhetően azonban teljesen megújult. A csaknem 650 négyzetméteres pálya gumiborítást kapott és ma már kosárlabdázni, kézilabdázni, röplabdázni és teniszezni is lehet rajta. A palánktartó acélszerkezetet egy mobil állványra  cserélték, tenisz-és röplabdahálót, valamint kézilabda kaput is beszereztek. A kerítést is felújították, a pálya déli oldalán pedig asztalt és padokat helyeztek el. A Balatonfűzfőért Alapítvány csaknem 30 millió forintot nyert az önkormányzat közreműködésével uniós pályázaton sport - és ifjúságturisztikai fejlesztésre.

A nyertes pályázatnak köszönhetően nemcsak a régi pályából lett nagy multifunkciós pálya Fűzfőgyártelepen, hanem több más fejlesztés is megvalósult a város különböző településrészein. Tobruk városrészben játszóteret alakítottak ki, valamint a bringakörút közelében fitnesz parkot és kerékpáros pihenőparkot létesítettek. Fűzfőfürdőn pedig a Milleniumi Parkban bővítették a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!