Balatonfűzfő

2015.02.13. 19:31

Fogjátok be a szelet!

Veszprém - Emlék, büszkeség és megtiszteltetés, kötelezettség, a nagykorúság jelképe. Így értékelte a végzős diákok szalagját Mézes József, a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója az avató ünnepségen, a Pannon Egyetem aulájában, pénteken.

Kovács Erika

- Egyesek falakat építenek, mások szélmalmot. Legyen a tanulás a szélmalmotok, és fogjátok be a szelet! - ezt kívánta végzőseinek az igazgató, aki felidézte ő és kollégái mindenben segítették diákjaikat, hogy a mai naphoz elérkezzenek. Mézes József külön köszönettel beszélt a szülőkről, akik gyerekeik és az iskola biztos támaszai voltak mindvégig. Hozzátette: az utolsó évesek válaszút elé érkeztek, hiszen dönteni kell, merre tovább? Diákjainak elsősorban azt kívánta, legyenek nagyon boldogok, mert ez a legtöbb, amit az ember elérhet az életben.

A köszöntő szavak után az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a diákokra, majd a tanárok is kaptak emlékbe egyet tőlük. Az est szép és vidám színfoltját adta a végzősök műsora, illetve kisfilmje, amiben összefoglalták emlékeiket, felelevenítve azokat az eseményeket, köztük a kirándulásokat, amelyekre a legszívesebben tekintenek vissza. Meghatódtak a szülők gyerekeik láttán, amikor a keringőt táncoltak csodaszép ruhákban életük első igazi bálján.

Az iskolában 69 pedagógus dolgozik, és 527 diák tanul, ebből 161 diák a végzős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!