Balatonkenese

2014.01.07. 17:10

Karácsonyvárás Dobrády Ákos énekessel

Balatonkenese - Dobrády Ákos énekes vidám, ünnepi műsorral lepte meg a közönséget a mindenki karácsonyán.

Kovács Erika

Az adventi időszakban Balatonkenesén és Balatonkarattyán is óriáskoszorú díszelgett a főtéren, a hétvégi alkalmakkor közös gyertyagyújtásra hívták a civil közösségeket a szervező Közművelődési Intézmény és Könyvtár, valamint a Nők a Balatonért Egyesület. A katolikus és református egyházközösség, az általános iskola, a helyi nyugdíjas klubok, a Szivárvány Népdalkör szívesen vállalta a közreműködést, az adventi műsor összeállítását, megörvendeztetve ezzel a település lakosságát. A meghitt hangulatot december 20-án a karácsonyi koncert alapozta meg.

A Kultúra Házában sok érdeklődő előtt a Pannónia Citerazenekar adott szép hangú műsort, melyen a jól ismert karácsonyi dallamok mellett Bach és Mozart művei is megszólaltak, valamint egyedülálló citeraátiratban a Himnusz. Szabad téren folytatódott a városi karácsonyi ünnepség, a városháza előtti téren. A helyi óvoda Ficánka csoportosai, valamint az iskolások ünnepi összeállítása után Tömör István, a város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

A helyi iskolások, óvodások karácsonyi dalokat énekeltek nagy sikerrel az év végi ünnepségen (Fotó: Győrfi H. Marianna)

 

Hangsúlyozta: a településen élők közösen is ünnepeljenek, jelezve ezzel is az összetartozás érzését. A szivárvány Népdalkör a hagyományos karácsonyi dalokból válogatott ez alkalomra. A színpadon nagy sikerrel lépett fel Dobrády Ákos énekes. A közönség a Keresztes-család jóvoltából kedvére ihatott a forralt borból, de volt kalács és tea is bőven.

A Családsegítő Szolgálat a jótékonykodóktól szívesen vette át az adományokat, ígérve, hogy még karácsonyra eljuttatják a rászorulókhoz. A közös ünneplés egy élőképpel ér véget, a közönség mintegy félezer mécsest helyezett el egy fűre rajzolt karácsonyfa mentén s közben hallgatták Ady Endre sorait: Az én kedves kis falumban/ Minden szívben/ Csak szeretet lakik máma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!