Balatonrendes

2016.12.26. 16:50

A legszebb ünnep

Balatonrendes - Községünk önkormányzata hagyományai szerint műsorral, ünnepi menüvel várta a falu állandó lakóit és üdülőtulajdonosait a kultúrházba a minap.

Civil Tudósítónktól

Az önkormányzat dolgozói szépen feldíszítették a karácsonyfát a teremben, az asztalokat ünnepi köntösbe öltöztették. Ezzel a karácsonyi készülődés eleje megvolt, a főzés következett. A menü mindig olyan, úgy tervezik, hogy a mindenki karácsonyán mindenkinek megfeleljen.

Az ünnepséget Fuchs Henrik polgármester nyitotta meg. Röviden értékelte az évet, megköszönte a támogatásokat, amelyeket magánszemélyektől is kaptak. Majd kislánya, Nikolka egy gyönyörű karácsonyi verset olvasott fel. A Tapolcai Musical Színpad énekesei örökzöld dallamokat énekeltek, együtt tapsoltak a közönséggel.

Fuchs Nikolka egy gyönyörű karácsonyi verset mondott el Fotó: Perger Katalin

Ezután következett a vacsora. Az ünnepi menü: húsleves, párizsi szelet rizibizivel, káposztasaláta, megkoronázva egy szelet zserbóval. Az asztalokon ásványvíz, fehérbor és még az, amit hoztak magukkal az asztaltársaságok.

Az étel elfogyasztása után minden nyugdíjas kapott egy csomagot az ünnepekre: pezsgő, kávé, tea, mézes puszedli volt a tartalma. Mellé egy dobozban hőálló teafőzőt adományozott egy itt élő nyaralótulajdonos. Mire mindenki elfogyasztotta az ételt, már sűrű sötét lett. Kint meggyújtották az adventi koszorún a negyedik gyertyát.

Jó volt elfelejteni a mindennapok gondját, jó volt ismét együtt lenni szeretetben, békében. Az ilyen összejövetelek mindig alkalmat adnak arra, hogy vidáman, jó szívvel készítsük fel magunkat a karácsony várására.

Perger Katalin




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!