Balatonrendes

2017.02.20. 18:00

Közös disznóvágás Rendesen

Balatonrendes - A község önkormányzata kétnapos igazi falusi disznóvágást rendezett idén. A programon részt vettek a település lakói és a nyaralótulajdonosok is.

Tóth B. Zsuzsa

A 140 kilogrammos disznót rövid idő alatt feldolgozta Fuchs Henrik polgármester és a segítő böllér, Pintér Ferenc. Délelőtt többen figyelték a munka menetét a kultúrház mellett. Sokan éltek a lehetőséggel és megkóstolták a friss sült vért és májat, a helyi asszonyok pedig a másnapi ebédre készültek elő a falu szakácsa, Csabáné Varga Anikó vezetésével.

Közben a férfiak darálták a kolbásznak valót, fűszerezték az apróhúst. Az üstökben készült a hurka alapanyaga. Másnap telt ház volt, ebédre több mint száz vendég érkezett, helyhiány miatt többet nem tudtak fogadni. A polgármester köszöntője után a tószt sem hiányzott, majd tálalták a húslevest, májas és véres hurkát, kolbászt, főtt krumplit vörös káposztával. Kuti Istvánné alpolgármester almás pitéjével örvendeztette meg a vendégeket, akik kedvenc italaikkal érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!