Bánd

2016.07.03. 15:30

Bűvészek és táncosok - Varázslatos programok a festői romok között

A közelmúltban megkezdődött az Esseg-Varázs nyári programsorozata Bándon. A gyermekeket kézműves programokkal, a felnőtteket pedig koncertekkel és táncelőadásokkal várták a szervezők.

Németh Noémi

Az idei évben ismételten megrendezték a korábban nagy sikert aratott Esseg-Varázs programsorozatot. A délutáni órákban a gyermekek kiélhették kreativitásukat - a játszóházban üveget festettek, nyakláncot készítettek, és maguk is arcfestőkké válhattak. Késő délután a veszprémi Modern Táncműhely tagjai varázslatos balettelőadással kápráztatták el a közönséget. Ezt követően Nagy Dániel bűvész szórakoztatta a gyermekeket, majd néhány trükk titkát is megosztotta az érdeklődőkkel.

A veszprémi Modern Táncműhely tagjai balettelőadással kápráztatták el a bándi közönséget
Fotó: Esseg-Varázs

A tűzgyújtást követően megkezdődött a szalonnasütés, kora este pedig a Senkiföldje zenekar ismert feldolgozásaival buzdította közös éneklésre a nézőket. Az est méltó zárásaként Halas Adelaida és Nagy Miklós előadásában meditációs éneket hallhattak a résztvevők. A koncert alatt a vár fényjátékba borult Szepesi Imrének, a Méhkasaula vezetőjének köszönhetően. A rendezvény ideje alatt az Esseg-vár tornyának földszintjén a gyermekek kipróbálhatták a repülőszimulátort, az emeletről pedig a csodás kilátásban gyönyörködhettek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!