Veol podcast

2024.05.19. 20:00

Híres nagypapájától örökölt igényességgel alkotja cukrász remekműveit Streit Krisztina (podcast)

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme volt a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik fejezete a Streit családról szól - a műsor vendége Streit Krisztina.

Veol.hu

Kriszti ismert, híres nagypapája Streit József Veszprém nevezetes személyisége volt. A beszélgetés során elhangzott, őt is érintette a zsidóüldözés, de szerencsére túlélte a munkaszolgálatot, és folytathatta hivatását, amelyet mindvégig a legmagasabb színvonalon művelt.

A műsor vendége Streit Krisztina
A műsor vendége Streit Krisztina
Fotó: Komaniczki Zoltán

Ő maga szinte a nagypapa fotós műtermében nőtt fel, ahol nagyon sokat beszélgettek; kifejezetten vidám természetű volt, optimistán szemlélte a világot, ez sokat segített abban, hogy meg tudott békélni a sorsával. Kriszti eleinte a közigazgatásban dolgozott, majd meghatározóvá vált számára a cukrászat; újszerű módon átfogalmazta a szakma hagyományait. Férje Fazekas Nándor, 237-szeres magyar válogatott, BL-döntős, olimpiai negyedik, tízszeres magyar bajnok kézilabdakapus, három fiuk közül Gergő tagja volt a 2023-as junior világbajnokságon ezüstérmes csapatnak, de Máté és Áron is kézilabda-tehetségek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában