Belföld

2006.06.09. 22:00

<u>Szökőkutat avattak</u>

<b>Balatonfüred</b> - Átadták a város első köztéri szökőkútját. Az Esterházy strand előtti téren álló alkotás újabb találkozási pontja lehet a településnek - hangzott el az ünnepélyes avatáson.

Martinovics Tibor

A három méter átmérőjű medence, amelynek közepén a kőszobrász-szimpóziumon készült, Abel Ramirez Angilar mexikói művész Fürdőző nők című alkotása áll, 8 millió forintba került. A Gazdasági Minisztérium, illetve a Probio finanszírozta.

- Reményeink szerint a szökőkút összeköti majd az embereket, egy valódi kiindulási pont, amolyan gyűjtő- pont lesz, ahonnan mindenféle irányba el lehet indulni - fogalmazott az avatáson Balogh Ákos, a Probio Zrt. igazgatóságának elnöke. 

Az ünnepségen Elek Miklós, a Városi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője arról beszélt, meglepő, hogy Balatonfüreden eddig nem volt köztéri szökőkút. 

Kiszely Pál
alpolgármester hosszan méltatta a szobrot, illetve az éjszakai látványvilágítással ellátott szökőkutat, majd kiemelte az elkövetkező másfél évben mintegy kilencmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a városban, aminek része a két híres sétány, a Tagore és az Aranyhíd találkozásában álló szökőkút is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!