Belföld

2007.11.30. 03:26

<u>Bírálat a hivatalnak</u>

<b>Balatonfűzfő</b> - Az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgozott a képviselő-testület, összegezte véleményét Majorné Kiss Zsuzsanna a tegnap esti közmeghallgatáson.

Győrffy Árpád

A nagy érdeklődés mellett zajlott fórum bevezetőjeként a polgármester ismertette a képviselők által szerdán elfogadott költségvetési koncepciót. A helyi adók jövő évi mértékéről elmondta, hogy az építményadó négyzetméterenként 700-ról 760, a vendégéjszakák utáni adó éjszakánként 300-ról 330 forintra emelkedik. A telekadónál az egyik emelési javaslat sem nyerte el a szükséges többséget. 

Mivel emiatt jelentős bevételkiesés lenne a tervezetthez képest, ezért várhatóan ismét a testület elé terjesztik a javaslatot. A továbbiakban rövid indoklással sorra vette az elmúlt évben hozott legfontosabb döntéseket, köztük a Jókai iskola megszüntetését, a hivatal átszervezését, a jegyzővel kapcsolatos döntést, a vízüzem megválasztását és a kötvénykibocsátást. 

Ez utóbbi kapcsán elmondta, hogy a pénzt nem a működésre, hanem fejlesztésekre és a magas kamatú hitelek kiváltására használják csak fel.A nagy érdeklődéssel kísért fórumon többen kérdeztek és mondták el véleményüket. Purger József például dicsérte a testületet, hogy megválik a jegyzőtől. Szerinte a hivatal vezetője és az előző testület tehet arról a hiányról, ami most is nehezíti a város működését. 

Kontics Ferencné
szerint a polgármesteri tájékoztató is azt bizonyította, hogy a kötvénykibocsátás nem volt igazán előkészítve. Dicsérte a költségvetési koncepció óvatosságát, ugyanakkor jobb kommunikációt várna a képviselő-testülettől.

A polgármester válaszában elmondta, hogy az elmúlt évben hét közmeghallgatást tartottak. Ennek ellenére ő is úgy vélte, hogy a lakossággal való kommunikáción javítani kell. Bejelentette, hogy januártól az ülések előtt felteszik az előterjesztéseket az internetre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!