Belföld

2009.03.23. 03:27

Pápai színjátszósiker az országos találkozón

Ajka - A pápai Szeleburdiák Színpad és a budapesti Radnóti gimnázium csoportja képviseli a régiót a tavaszi országos diákszínjátszó-találkozón.

Tisler Anna

A regionális találkozót a hétvégén tartották a Nagy László Szabadidőközpontban. Szombaton egész nap nyolc, vasárnap délelőtt három darabot láthattak az érdeklődők. Sereglei András színész, drámatanár és Lajos Sándor dramaturg, rendező elégedettek voltak a bemutatott darabokkal, jól felkészült csoportok érkeztek. 

Elmondták, a megfelelő darab kiválasztása alapvető, mert többnyire az határozza meg, hogy a szereplők kedvvel adják-e elő. Fontos, hogy a fiatal értse és átérezze azt, amit játszik, mert úgy lesz hiteles. A sikert legbiztosabban a közönség reakciójából lehet lemérni.

Ezüst minősítést érdemelt ki a balatonalmádi két tannyelvű gimnázium színjátszó csoportja a Holtvoltiglan című darabbal, a Zenekar című musical, amit Póka Éva rendezésében az Aranytíz Musical Stúdió adott elő, valamint a Lóczy Diákszínpad Antigoné-előadása. Bronz minősítést kapott a Mimikri Társulat, a Lovassy Színpad és a Libikóka Színpad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!