Belföld

2009.03.21. 03:27

Tapolca magára talált - Kitüntetések

Tapolca - A második várossá avatást minden évben megünnepli az önkormányzat. Tapolcát 1966-ban emelték ismét városi rangra, 60 évvel azután, hogy egy tollvonással megszüntették.

Szijártó János

Tegnap a várossá avatás 43. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi képviselő-testületi ülést a Tamási Áron Művelődési Központban. A nagy érdeklődéssel kísért program László Zsolt fotókiállításának megnyitójával kezdődött.

A szemet gyönyörködtető tárlatot Hangodi László múzeumvezető ajánlotta a közönség figyelmébe. A település múltjáról, távoli és közeli történelméről Császár László önkormányzati képviselő szólt ünnepi beszédében. A szónok utalt az elmúlt évtized soha korábban nem tapasztalt fejlődésére, amelyben jelentős része volt Ács Jánosnak is. 

A város tavaly decemberben elhunyt polgármesterének posztumusz díszpolgári kitüntetést adományoztak. Tapolca Városért kitüntetést vett át munkája elismeréseként dr. Zsiray Ferenc, a Tapolcai Városszépítő Egyesület elnöke, valamint a 15 évvel ezelőtt alakult, szép számmal az ünnepségen is megjelenő Kinizsi táncegyüttes teljes tagsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!