Belföld

2009.04.25. 02:27

A válság miatt bezár az Oster Opel szalonja

Veszprém - Mire nyereségessé tették a vállalkozást, beütött a gazdasági válság, amely tönkreverte az újautó- eladásokat.

Tremmer Tamás

 Így az Oster Autóház Kft.-nél nem látnak jobb megoldást, mint bezárni márkakereskedésüket.Több mint négy éve, 2005. január 1-jétől vette át a megyeszékhely Opel- és Chevrolet-szalonjának működtetését az Oster Autóház Kft. Az első időszakban arra koncentráltak, hogy letegyék a vállalkozás alapjait, stabilizálják a tevékenységét. 2008 második felében nyereséget termelt a kft.

A tavalyi év után egy kedvező helyzetű cég képe rajzolódott ki előttük, tudtuk meg Papp Tibor ügyvezető igazgatótól. Ennek ellenére 2009. április 30-án mégis végleg bezárják a kereskedésüket.Sok összetevője van annak, hogy így döntöttek, fejtette ki Papp Tibor. Legnagyobb problémájuk, hogy a válság miatt jelentősen visszaesett az új autók értékesítése. Hiába voltak 2008 októberében nyereségesek, az árfolyamveszteség negatívba fordította mérlegüket. Ez technikai és nem a tevékenységből származó veszteség, de a bankokat nem hatotta meg. A pénzintézetek nem akarnak veszteséges társaságot finanszírozni, vagy ha igen, rettentő drágán.Az ügyfeleiknek már nem tudják azt a magas színvonalú szolgáltatást biztosítani, ami elvárható lenne, másképp pedig nem érdemes csinálni. Ráadásul az Oster pénzügyi befektető, nyereséges tevékenységben gondolkodik. Az autókereskedés most nem az, ezért olyan döntés született, hogy kiszállnak az üzletből. A veszprémi Opel- és Chevrolet-szalont 2009. április 30-cal bezárják, az Oster Autóház Kft. pedig végelszámolással megszűnik. E műveletek előkészületeit már megkezdték. A végelszámolást úgy szeretnék levezényelni, hogy a lehető legkisebb fájdalommal járjon. Az importőrrel együtt azon dolgoznak, hogy a veszprémi szalon működtetését valamelyik márkakereskedő jogfolytonosan átvegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!