Belföld

2009.04.02. 02:29

Négymilliós adomány a Cozma-emlékjelre - Civilek, ha összefognak

Veszprém - A civil kezdeményezések sikerének nagyszerű példájaként másfél hónap alatt közel négymillió forintnyi adomány gyűlt össze a Marian Cozma-emlékjel létrehozására.

Szabó Péter Dániel

- A gyilkosság után néhány nappal, a Veszprém Kézilabda Fan Club által működtetett internetes honlap fórumán merült fel, hogy valamilyen módon megemlékezzünk Marian Cozmáról, az MKB Veszprém KC román válogatott kézilabdázójáról. 

Szervezetünk elnöksége úgy döntött, hogy a kezdeményezés mellé áll, szerencsére segítőtársra találtunk Mocsai Lajos vezetőedző személyében - magyarázza Remport Csaba, a civil szervezetként működő, 2004 óta létező Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke. 

Az elgondolást tettek követték, Veszprém város vezetése is támogatásáról biztosította a drukkereket, így elkezdődhetett a gyűjtés. 

Amellett, hogy a hazai mérkőzéseken szívesen fogadták az adományokat, a kézilabdaklub névadó bankjánál is nyitottak egy számlát, jöttek is szép számmal a felajánlások. 

Magánszemélyek, cégek, intézmények egyaránt adakoznak, példaértékű az összefogás. Ezt bizonyítja, hogy a szurkolói klub számításai szerint eddig körülbelül négyezren járultak hozzá az emlékjel megvalósulásához, azaz ezernyi kisebb adományból gyűlt össze a pénz. 

Nagyobb összeget csupán Marian Cozma mezének árverését követően kaptak, az egyik legnagyobb ilyen jellegű internetes oldalon 462 ezer forintért kelt el a csapattársak, valamint Petre Cozma által is dedikált trikó. 

- Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sokan mellénk álltak, s fontosnak érezték Marian ügyét. A gyűjtés nem áll meg, tovább folytatjuk, hiszen több ötletünk is van a jövőt illetően - hangsúlyozta Remport Csaba. 

A tervek szerint a Madárkának becézett beállós halálának első évfordulóján, azaz 2010. február 8-án avatják majd fel az emlékjelet a csapat otthonának számító Veszprém Aréna előtt. Az emlékjel megalkotásáról több országosan is elismert művésszel egyeztetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!