Belföld

2009.05.14. 02:28

A kormány enged már a Fidesznek

Balatonalmádi - A kormány várhatóan enged a Fidesznek, és bármennyire nem értenek egyet vele, létrehozzák a 19 megyei és a fővárosi közigazgatási hivatalt - jelentette ki Jauernik István államtitkár egy szerdai fórumon.

Győrffy Árpád

Az önkormányzati tárca államtitkára a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ) közgyűlésén tartott előadást a kormányzati tervekről. Többek között foglalkozott a december 31-én, alkotmánybírósági döntés alapján megszűnt közigazgatási hivatalokkal. 

Mint elmondta: nem látnak más lehetőséget az önkormányzatok törvényességi ellenőrzésének visszaállítására, mint a Fidesz által preferált megyei modell visszahozását az utóbbi években működött regionális szervezet helyett. 

Az előadást követő vitában a KÖSZ főtitkára, dr. Csefkó Ferenc vitába szállt az államtitkárral. Szerinte a megyei hivatali szervezet kialakítása nem okoz különös pénzügyi terhet, mert az emberek ma is ott vannak az államigazgatási hivatal megyei kirendeltségeinél. Legfeljebb a jövőben többet kell dolgozniuk, és a táblát ki kell cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!