Belföld

2009.05.13. 13:56

Zsaroló diákok - "Védelmi pénzt" követeltek egy tizenkét éves diáktól idősebb társai

Pécs - "Védelmi pénzt" követeltek egy tizenkét éves diáktól idősebb társai Pécsett; a feltételezett elkövetők ellen eljárás indult - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szerdán.

Szausev Xénia

"A sértettet a napokban az utcán három iskolatársa közrefogta és megfenyegette, fizessen, ha nem akarja, hogy elverjék" - mondta el Zsobrák Péter. Hozzátette: a gyerek annyira megijedt, hogy a szüleinek sem mert szólni, egy pedagógusnak tűnt fel, hogy baj van, kikérdezte őt, majd értesítette a rendőrséget.

A szóvivő közölte, a gyanúsítottakat még aznap elfogták és zsarolás miatt büntetőeljárást indítottak velük szemben. Azt vallották, az egészet "gyerekcsínynek" szánták, de ha bűnösségük bebizonyosodik, akár több éves szabadságvesztésre is számíthatnak.

Zsobrák Péter beszámolt arról, hogy a rendőrség fiatalkorú zsarolókat fogott el Szigetváron is, ahol két tizenhat éves fiú gyerekektől követelt pénzt. Ötszáz forintot szereztek, de elkölteni már nem volt idejük.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!