Belföld

2009.06.17. 02:27

A szerencsés tizenharmadik év - Jelentős beruházás

Veszprém - A kor követelményeinek megfelelő székházba költözhettek az OMMF Közép-dunántúli Munkavédelmi, valamint Munkaügyi Felügyelősége munkatársai.

Tremmer Tamás

A tizenharmadik év szerencsét hozott a régióban dolgozó munkaügyi és munkavédelmi felügyelők számára. Éppen ennyi időt kellett várniuk ugyanis arra, míg a széttagolt szervezet munkatársai egy minden igényt kielégítő, korszerű székházba költözhettek.

Nesztinger Péter, az OMMF Közép-dunántúli Regionális Munkavédelmi Felügyelőség igazgatója történeti áttekintéssel kezdte köszöntőjét. A jogelőd megyei munkabiztonsági felügyelőségnek egy 1994-ben vásárolt családi házban alakították ki a főhadiszállását. 

Amikor 1996-ban hozzájuk integrálták a munkaügyi központ ellenőrzési egységét, azonnal kinőtték a házat. 2006-ban regionálissá vált a szervezet, ezzel együtt az ÁNTSZ-től a munkaegészségügy is az OMMF-hez került, így már a város három pontján voltak irodáik. 

Elhelyezési gondjaik megoldását pályázatok segítették. Mintegy 140 millió forintos beruházásból (melynek háromnegyede OMMF-forrás) bővítették ki régi székházukat. 

Az épületet úgy tervezték, hogy megfeleljen a legszigorúbb építészeti és akadálymentesítési előírásoknak, valamint megteremtse a korszerű munkavégzéshez szükséges körülményeket. 

Itt végre egy helyre kerülhettek a munkavédelmi, valamint a munkaügyi felügyelőség munkatársai. Minden társhatóság joggal irigykedhet, vélekedett dr. Dudás Katalin, az OMMF megbízott elnöke, aki kifejtette, a korszerű székház hatékony munkára ösztönöz. 

Ehhez a gondolathoz csatlakozott dr. Groszmann Mária OMMF-elnökhelyettes, hangsúlyozva, életünk egyharmadát a munkahelyen töltjük, bizonyítható összefüggés van a körülmények és a teljesítmény között. 

Az OMMF vezetői ebben a meggyőződésben adták birtokba Nesztinger Péternek és Jankó Zoltánnak (az OMMF Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Felügyelőség igazgatója), valamint munkatársaiknak az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!