Belföld

2009.06.09. 02:27

Szálloda épül az élményfürdőnél

Balatonfüred - Olcsóbb árakkal, színvonalasabb szolgáltatásokkal nyit idén az aquapark, amelynek üzemeltetője még idén elkezdi az élményfürdővel egybekötött új szálloda építését is - tudtuk meg a Masped Zrt. ügyvezetőjétől.

Martinovics Tibor

A hatszázmillió forintból elkészülő, a vízi parkkal egybekötött négycsillagos, 55 szobás szálloda építését az év végén kezdik el, amely a tervek szerint a következő szezon közepére már meg is nyithatja kapuit.

- A gazdasági helyzet miatt kicsit nehezen indul el a beruházás, de végül úgy döntöttünk, az előremenekülést választjuk. Egyelőre a belföldi turizmus csökken, ráadásul a Balaton északi partjának közlekedési infrastruktúrája is hiányos, mégis úgy gondoljuk, egy magas színvonalú, modern szállodával és a hozzá kapcsolt meghosszabbított nyitva tartású vízi parkkal érdemben tudjuk növelni a város vonzerejét, ki tudjuk tolni a szezont - válaszolta lapunk kérdésére Spányik Gábor. 

A tőkeerős cég új ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az aquaparkban az elmúlt években tarthatatlanul magasak voltak a jegyárak, amin mindenképpen változtatnak már idén nyáron is. Ugyan még folynak az egyeztetések, de az igazgató szerint legalább 20- 30 százalékkal mérsékelni kell a belépők árát, valamint kedvezményeket adni a családosoknak, illetve a Balatonfüreden és vonzáskörzetében élőknek. 

- Növelni szeretnénk az élményfürdő forgalmát, a korábbi indokolatlanul drága 5500 forintos jegyárak mellett nem csoda, hogy nem volt megfelelő a kihasználtsága. Mindenképpen optimalizálni kell a fürdő működését, úgy, hogy ezzel együtt a szolgáltatások színvonalát is emelni szeretnénk - jelentette ki Spányik Gábor.

Az igazgató elmondta: korábban akadtak problémák a medencék vízhőmérsékletével, ezért már tárgyaltak is a helyi hőszolgáltatóval annak érdekében, hogy ebben a szezonban ne legyenek hőingadozások, a gyerekmedencékben pedig 30 fok alá ne essen a víz hőmérséklete. Átstrukturálják a park működését is, míg nappal a már említett változtatások révén egy családbarát fürdő lesz, addig éjszakánként a fiatalok kedvelt szórakozóhelye. 

- A korábbinál több éjszakai bulit rendeznek majd a vízi parkban, amelyeken neves előadók is fellépnek - fűzte hozzá Spányik Gábor. 

Az aquapark a tervek szerint június 12-én nyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!