Belföld

2009.07.24. 08:36

A Fidesz "gratulál" a kormány száz napjához, az újabb megszorításokhoz

Budapest - A Fidesz "gratulál" a Bajnai-kormány első száz napjához: az újabb értelmetlen megszorító csomagokhoz, a jelentős gazdasági visszaeséshez és munkanélküliséghez - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken.

MTI

A Bajnai-kormány régi, öreg szocialistáktól hemzsegő "szakértői" kormány, soha senki által semmire meg nem választott, szégyellnivaló üzleti múltú miniszterelnökkel - olvasható az ellenzéki politikus közleményében, amelyben a kormány elmúlt száz napjának tevékenységét értékeli. 
    
Cser-Palkovics András szerint a kabinet választói felhatalmazás nélküli (illegitim) kormányzást folytat, drasztikus áremelések, a nyugdíjak és a fizetések csökkentése, sorozatos adóemelések, ingatlanadó, elárverezett otthonok jellemzik tevékenységét.
    
A helyettes szóvivő szerint a kormány újabb és újabb értelmetlen megszorító csomagokat fogadott el, a gazdasági mutatók azonban ezzel párhuzamosan romlanak, jelentős a gazdasági visszaesés, már tíz százalék közelében a munkanélküliség, egyre több vállalkozás megy tönkre. Gratulálunk - zárta közleményét Cser-Palkovics András.
   
Az Országgyűlés április 14-én szavazta meg azt a bizalmatlansági indítványt, amellyel leváltották Gyurcsány Ferencet a kormányfő posztról és helyére Bajnai Gordon korábbi gazdasági minisztert választották meg. 

A döntést 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodással fogadták el. A Fidesz és a KNDP képviselői bent voltak az ülésteremben, gombot azonban nem nyomtak a szavazáskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!