Belföld

2009.07.07. 08:56

Határsértők bújtak meg egy hűtőkamionban Gyulán

Békéscsaba - Csaknem negyven határsértőt fedeztek fel egy kamion rakterében a román és a magyar határrendészek a gyulai közúti határátkelőn - tájékoztatott kedden a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

A görög sofőr által vezetett bolgár kamion hétfőn, a kora hajnali órákban jelentkezett belépésre Magyarországra. A közös magyar-román ellenőrzés során a pritamin paprikát szállító hűtőkamiont több vizsgálatnak is alávetették. 

Ezek során feltűnt, hogy a hőmérséklet a kamion nagy részében valamivel tíz fok felett volt, sőt egy részben huszonöt fokot mértek, illetve a szívdobbanást mérő műszer is jelzett. 

Ekkor a határőrök még román területen, félreállították a járművet alaposabb vizsgálatra, ám a kamion alján egy csapóajtón keresztül a határsértők megpróbáltak elmenekülni. A román határőrök harminchét afgán és egy iraki állampolgárt állítottak elő. 
    
Velük illetve a sofőrrel szemben az eljárást a román hatóságok folytatják le - tette hozzá a hadnagy.

Olvasson még több belföldi hírt itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!