Belföld

2009.08.03. 02:26

Kocsmázó öngyilkos

Porva - A speciális egység hozta ki a helyi kocsmából azt a férfit, aki harminc centiméteres pengehosszúságú késsel többször megszúrta magát szombaton kora délután, és öngyilkossággal próbálkozott - közölte az akciót irányító parancsnok a Napló érdeklődésére.

Halmos György

Pálmann László alezredes, a veszprémi kapitányság helyettes vezetője elmondta, hogy a borzavári férfi délelőtt értesítette a zirci őrs ügyeletét, miszerint öngyilkosságot követ el. 

A rendőrök ismerték a férfit, aki már többször fordította a kést maga ellen, ezért kimentek a lakására, de nem találták. 

Olyan információt kaptak, miszerint egy kést vagy tőrt vitt magával a férfi, és a szomszédos Porva település kocsmájába ment. 

A rendőrök a kocsmában megtalálták és próbálták lebeszélni a férfit, aki a nyakához és a hasához szorította több alkalommal a kést, sőt meg is vágta magát. A kocsmában lévő vendégek a rendőrök érke- zésekor távoztak. 

A férfit egyébként ismerték a helyszínen, többször megfordult ott. Hosszas alkudozás után végül háromnegyed kettőkor a speciális egység tagjai behatoltak a kocsmába és ártalmatlanná tették az öngyilkosjelöltet, aki az akció közben nem sérült meg, de saját magán okozott sérülései miatt sok vért vesztett, ezért mentővel kórházba szállították.

Az alezredestől megtudtuk továbbá, hogy a helyszínre vitték a férfi élettársát, akivel 2-3 hónapja külön élnek. Az késsel fenyegetőző férfi azt mondta: azért akar véget vetni az életének, mert élettársa nem látogatta meg a nála lévő gyerekeket. 

Pálmann László megjegyezte, hogy az ügy sikeres rendezéséhez nagyban hozzájárult a zirci őrs munkatársainak szakszerű fellépése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!