Belföld

2009.08.12. 18:28

Új influenza és a tanév közeledése - uniós ajánlások várhatóak

Brüsszel - Uniós ajánlások várhatók - egyes brüsszeli értesülések szerint már csütörtökön - az új influenza terjedése miatt, tekintettel a közelgő tanévre.

MTI

EU-források szerint nincs egységes uniós fellépési terv, és Brüsszel azt javasolja majd, hogy minden egyes tagországban a konkrét helyzet függvényében döntsenek esetleges iskolabezárásokról. 
    
Úgy hírlik, hogy a britek a tanév legalább szeptember végéig történő elhalasztására hajlanak. Franciaország az átmeneti televíziós távoktatást részesítené előnyben, ha a helyzet az iskolák bezárását indokolja. 
    
Uniós diplomaták szerint a várható brüsszeli ajánlások inkább a francia állásponthoz, a helyzet alakulásához való rugalmas alkalmazkodás gondolatához, és nem a brit tanévhalasztási elképzelésekhez állnak majd közelebb.
    
Az EU olyan javaslatokat is megfogalmaz várható közleményében, amelyek a védőoltás lebonyolításával, illetve a repülőtereken alkalmazandó fokozott óvintézkedésekkel kapcsolatosak - mondták uniós források.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!