Belföld

2009.09.02. 11:40

Kiosztották a 2009. évi Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

Budapest - Harminchét pályázat nyerte el az idén a Magyar Termék Nagydíjat, az elismeréseket szerdán adták át a Parlamentben.

MTI

A Magyar Termék Nagydíjon kívüli több elismerést, különdíjat is kiosztottak.
    
A Magyar Termék Nagydíj pályázatot a minőségtudatos szemlélet elterjesztéséért az Eximbank, az Industorg Védjegyiroda Kft., az ITD Hungary, a Mehib, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Terc Kft. és a Tüv-Süd Kermi Kft. írta ki tizenhárom témakörben a gazdasági, az önkormányzati, a munkaügyi és a környezetvédelmi minisztérium szakmai támogatásával.
    
Mandur László, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a díjazott termékek előállítói felismerték a versenyképesség és a minőség fontosságát.
    
Schreiberné Molnár Erzsébet, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgató helyettese a zsűri nevében elmondta, hogy a pályázatokat három fordulóban véleményezték, végül 37 nagydíj kiosztására tettek javaslatot a kiírók tanácsának. 

Hangsúlyozta: azok a pályázatok részesülhettek elismerésben, amelyek kimagasló minőségűek és innovatívak.
    
Kiss Károlyné, a pályázati rendszert működtető Industorg Védjegyiroda Kft. ügyvezetője elmondta, az idén tizenkettedik alkalommal átadott nagydíj alapítása óta 208-an nyerték el a nagydíjat, 235-en részesültek elismerő oklevélben, míg 65-en egyéb elismerést kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!