Belföld

2009.09.16. 02:27

Patthelyzet a fűzfői telekügyben - Szerződést bontanak?

Balatonfűzfő - Amit a város vezetői titokban tartanának, azt megtudtuk a másik féltől.

Győrffy Árpád

A képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén a nyilvánosság kizárásával megtárgyalták volna A Balatonfüredi Körzeti Földhivatal - balatonfűzfői 1058/4 hrsz-ú ingatlan tulajdonjog-bejegyzésével kapcsolatos - hiánypótlási felhívása című napirendet. 

Ám a polgármester, Majorné Kiss Zsuzsanna a vita elnapolását javasolta, mert az ülés előtt reményt keltő tárgyalást folytattak a vevővel. Megkerestük az ingatlant megvásárló Muthermal Kft. vezetőjét, hogy megtudjuk, mi a problémája a földhivatalnak. 

Dr. Rudas László
emlékeztetett arra, az önkormányzat a projekt megvalósulásának biztosítékaként elidegenítési tilalmat és terhelési korlátozást kívánt bejegyezni az ingatlanra. 

Ő a pályázat benyújtásakor jelezte, majd módosítani szeretné a szerződést, mert a kikötések korlátozzák a mozgási lehetőségét, a projekt ellehetetlenüléséhez vezethetnek és jogszerűtlenek. 

A képviselők ebben nem támogatták. A földhivatali bejegyzés elutasítása most az ő álláspontját igazolta. A város polgármestere, alpolgármestere és jegyzője tegnapi tárgyalásukon a szerződés olyan módosítását javasolta, amelyben már a földhivatal számára is elfogadható korlátozások vannak. 

Cégük csak azt tudja elfogadni, ha a szerződésből törlik a jogsértő részeket, majd a tulajdonjoguk földhivatali bejegyzése után kötnének egy külön szerződést a mindkét oldal érdekeit szolgáló biztosítékokkal. 

Dr. Rudas László
bízik a mindkét fél érdekét szolgáló megoldásban. Ha nem sikerül egyezségre jutni, akkor a földhivatalnál kéri tulajdonosi jogának bejegyzését, amennyiben ezt nem teljesítik, akkor kezdeményezik a szerződés bontását teljes kártalanítással. Eddig a vételárral együtt mintegy 300 millió forintot fordítottak a projektre.

Az ülésen a nyilvánosság kizárásával tárgyaltak a tavaly megvásárolt, eddig jelentős veszteséget termelő vízüzemről. A nyilvános részben volt szó egy olyan 350 milliós pályázat benyújtásáról, amelynek tervét az ülés kezdetén még nem ismerték a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!