Belföld

2009.09.29. 05:51

Világgazdaság: bízik a megegyezésben az egészségügyi miniszter

Budapest - A kórházak demonstrációja ellenére bízik a megegyezésben Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Kiss Nikolett

A tárca vezetője a Világgazdaságnak adott interjúban azt mondta: "ehhez mindkét féltől komoly szándék és kompromisszum szükséges". Hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a közös hangot.
    
A lap keddi számában megjelent interjúban Székely Tamás azt mondta, nem látja veszélyben a betegellátás helyzetét, a halasztható műtétek várólistája azonban bővülhet.
    
A miniszter úgy fogalmazott: "azoknál a beavatkozásoknál, amelyek a beteg egészségét nem veszélyeztetik, hosszabbak lehetnek a várólisták". Példaként említette az ízületi protézis- vagy szemlencseműtétet, a krónikus ellátásban pedig a szanatóriumi ellátást.
    
Székely Tamás leszögezte, hogy egyetlen beteg sem maradhat ellátatlanul és ellátóhely nélkül.
    
A tárcavezető úgy látja, hogy területi aránytalanságok vannak a kórházi ágyak számánál, ezeket szerinte átcsoportosításokkal jól lehet kezelni. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerint 4200 aktív ágy kihasználatlan, viszont 800 többletkapacitás kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!