Belföld

2009.10.05. 08:25

Fidesz: tart az "elszámoltatás" jogszabályi előkészítése

Budapest - Már tart az "elszámoltatás" jogszabályi előkészítése; vizsgálni kell a közbeszerzéseket, a végkielégítéseket és az értékvesztéssel járó döntéseket - jelentette ki Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója hétfőn reggel az ATV Jam című műsorában.

MTI

Balsai elmondása szerint a Fidesz kormányzati szerepvállalása esetén szükséges jogszabályok előkészítése már folyamatban van. Példaként említette, hogy a kormány nem kérte a parlament hozzájárulását az IMF-hitel felvételéhez, amit pedig - hangsúlyozta Balsai - törvény rögzít, de büntetőjogi felelősség merül fel a 2006-os események kapcsán is, amikor "súlyos, brutális cselekmények történtek kormányzati megrendelésre vagy segédlettel vagy irányításával (...), ezek nem évülnek el, ezek súlyos bűncselekmények" - tette hozzá.

A jogi igazgató elmondta: ezzel együtt vizsgálni kell a közbeszerzéseket, a végkielégítéseket és az értékvesztéssel járó döntéseket.

Balsai István szólt arról is, hogy a jogi szakvélemények előkészítésén túl a párt elnökét, Orbán Viktort ért támadásokkal is foglalkoznak. Mint fogalmazott: "Úgy érezzük, hogy olyan kampány készül, ami nagyon sok ilyen teendőt fog magával hozni; elhárítás is lesz ebben".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!