Belföld

2009.10.09. 15:57

Költségvetés 2010 - Több mint 1.400 módosító indítvány

Budapest - Több mint 1.400 módosító indítványt nyújtottak be a képviselők a 2010-es költségvetés tervezetéhez; ennek több mint 95 százalékát a Fidesz-KDNP jegyzi.

MTI

Az MSZP az előre bejelentett ügyeket vette sorra másfél tucat indítványában: a gyermekétkeztetés, a két tannyelvű oktatás normatíváját, illetve a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek támogatásának emelné még, e célokra a források egy részét a céltartalékból csoportosítaná át.
   
A Fidesz-KNDP indítványai többségében az önkormányzatok támogatására, a normatívák, a megyei önkormányzatok szja-részesedésének emelésére, az egészségügy többletfinanszírozására, útfelújításokra és egyéb helyi ügyekre szánnának plusz forrásokat, amelyek jó részét a tartalék, illetve a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal büdzséje terhére számolnának el.
   
Az ellenzéki párt szinte mindegyik módosító javaslatának indoklásában leszögezi: a 2010-es büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!