Belföld

2009.11.04. 21:08

Életmentő zsebbarátnő - életvezetési tippek könyve nőknek

Budapest - Női témákban ad "életmentő" tanácsokat legújabb könyvében Szentváry Panna.

MTI

A szerző a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Életmentő zsebbarátnő című kötetében ábécérendbe foglalva adja közre egy-egy tipikus női kérdéssel kapcsolatos életvezetési tanácsait, trükkjeit.

A könyvet a vérbeli női témákról folytatott csevegés hatja át, amelyet egyéni humorral és saját illusztrációival színesít a Zsebbarátnő szerepébe bújt szerző. A kötetben olvashatunk arról, "hogyan áll bosszút a csőre töltött gardróbszekrény, hogyan változtathatjuk békává ellenségeinket, vagy hogy miként lehet túlélni a csokoládéfüggőséget".
   
Arra a kérdésre, hogyan született a Zsebbarátnő, Szentváry Panna az MTI-nek elmondta: egyszerűen csak fogott pár dolgot, ami nagyon bosszantotta, nyomasztotta, és ezekkel megküzdendő kívülről, egy képzeletbeli játszótérről kezdett "grimaszokat vágni" a világra.
   
"Grimaszokat vágtam a bürokráciára, a komisz kolléganőkre, a kényelmetlen cipőkre és a ránk zúduló kételyekre. Ha nagyon elkettyenek, veszem a képzeletbeli nyúlcipőm, és irány a szellemi játszótér. A különbség csak annyi, hogy itt sosem löknek le a hintáról, és mindig sorra kerülök a csúszdánál" - mondta Szentváry Panna.
   
A kötet bemutatóját csütörtökön tartják Budapesten, a Litea könyvesboltban, ahol Nagy Eszter Dóra, az MTI munkatársa faggatja a szerzőt. Az eseményen nemcsak az akár zsebben is hordható méretű könyvet, hanem annak hivatalos blogját is a közönség figyelmébe ajánlják. A zsebbaratno.blog.hu címen elérhető internetes napló interaktív tanácsadással is szolgál - aki tehát kíváncsi a Zsebbarátnő gondolataira, az a blogon maga is megtalálhatja saját problémáival a szerzőt.
   
A bemutatón Szentváry Panna korábban publikált könyveiről is beszél majd, azokról, amelyeket az északi meseregények fordítójaként jegyzett, s azokról is, amelyeket gyakorló magyartanárként és szintén gyakorló "zsebtanárnőként" írt az érettségire készülő diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!