Belföld

2009.11.05. 09:47

Hűtőkamionba rejtett hamis márkajelzésű ruhákat találtak Gyulán

Budapest - Több mint 17 ezer, hamis márkajelzéssel ellátott ruhadarabot találtak a vámosok egy német rendszámú hűtőkamionban Gyulánál - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A tehergépjárművet szerdán ellenőrizték a vám- és pénzügyőrség munkatársai, a sofőr a benyújtott okmányok alapján különböző textiltermékeket szállított Törökországból Franciaországba - tette hozzá Sipos Jenő ezredes, a VPOP szóvivője.

A közlemény szerint a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a rakomány szigorított vizsgálata mellett döntöttek, ennek során a raktérben több mint 17 ezer, különféle márkajelzéssel ellátott melegítőt, pulóvert és farmernadrágot találtak. A ruházati termékek a szakértő véleménye alapján igen gyenge minőségű hamisítványok.

A vámhatóság a több mint 116 millió forint értékű ruhaszállítámányt lefoglalta és ismeretlen tettes ellen, áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!