Belföld

2009.11.19. 09:04

Sajóbábony - Újabb két embert vettek őrizetbe

Sajóbábony - Újabb két embert vett őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a hétvégi sajóbábonyi események miatt - mondta a rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

MTI

Egyedné Novodonszki Éva közölte: egy 19 és egy 26 éves férfit vettek őrizetbe.

Mindkettő ellen "felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja" miatt indítottak eljárást.

Szombaton lakossági fórumot tartott Sajóbábonyban a Jobbik, ezt követően vasárnap szabadultak el az indulatok a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájába öltözöttek és a roma lakosság között. Az eddigi adatok szerint mintegy 40-50 helybéli vascsövekkel, fakarókkal és egyéb, sérülés okozására alkalmas eszközzel vonult a települést jelző táblához, miután megtudták, hogy a Jobbik tagjai a településre érkeznek. Egy roma nő megpofozott egy MSZP-s önkormányzati képviselőt, a helyi élelmiszerbolt vezetőjét, mert rajta kérte számon, mintha ő szervezte volna a Jobbik lakossági fórumát. Megrongáltak egy autót is.

Szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a miskolci városi bíróság azt a három férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy vasárnap megrongáltak egy járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!