Belföld

2010.02.28. 11:21

Igazi válaszok - Jobbikos lakossági fórum Hajmáskéren

Hajmáskér - A radikális változás című program ad igazi válaszokat az elmúlt 20 év kudarca kapcsán felmerült kérdésekre.

Szabó Péter Dániel

Balczó Zoltán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, EP-képviselője mondta ezt el szombat este, a hajmáskéri művelődési házban tartott lakossági fórumon.

A párt elképzeléseit ismertetve a politikus leszögezte, az uniós forrásokat a jövőben még inkább a vidék fejlesztésére, támogatására kellene koncentrálni, a termőföldnek ugyanis a megélhetés alapját kell(ene) képeznie Magyarországon.

A lakossági fórumon bemutatkozott a megjelenteknek Forgó Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje is.

A veszprémi alapszervezet 45 éves elnöke szerint a magyarság önbecsülését visszaadni képes erőre van szükség.

Hogy miben lesz más a parlamentben a Jobbik képviselője, mint a többi párt képviselője? – tette fel a kérdést Forgó Gyula.

- Mivel a képviselőknek példát kellene mutatniuk, ezért harcolni fogunk a mentelmi jog eltörléséért, s megpróbáljuk megteremteni a visszahívhatóság intézményének törvényi feltételeit. Szeretnénk bevezetni a képviselők családtagjaira is kiterjesztett vagyonosodási vizsgálatot, s küzdeni fogunk a parlament létszámának megfelezéséért is - hangsúlyozta a képviselőjelölt.

A közbiztonság kérdését illetően szóba került a csendőrség is. Forgó Gyula elmondta, a rendőrség alapos átvilágítását követően aktívabb utcai jelenlétre van szükség, hiszen fő céljuk a vidéki közbiztonság megteremtése. Az ehhez szükséges létszámot az adott település bűnügyi fertőzöttsége alapján kell meghatározni.

Hozzátette, a csendőrség több nyugati országban is példaértékűen és eredményesen működik.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!