Belföld

2010.03.17. 17:24

Százhúsz milliárdos fejlesztés - Az MSZP jelöltjei valamennyien megszerezték az ajánlásokat

Veszprém - Az Európához való csatlakozás óta a megyébe 120 milliárd forint uniós támogatás érkezett, mely az önrésszel együtt többszáz milliárdos fejlesztés motorját jelenti - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter.

zaol.hu

Molnár Csaba kifejtette, ezt az összeget 1355 nyertes pályázó között osztották ki, jutott ebből a pénzből többek között a Pannon Egyetem, a veszprémi vár, a balatonfüredi reformkori városrész, a pápai iskolák, a zirci kórház fejlesztésére is. Az uniós pályázati pénzek szétosztását a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács vezényelte, ezzel az országban az egyik legjobb teljesítményt produkálta - értékelte az elért eredményt a kormány második legfontosabb vezetője.

A megyében az MSZP országgyűlési képviselőjelöltjei megszerezték az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlócédulát, így a párt megyei listát is állít - közölte a Pál Béla, a párt megyei elnöke.

- Kiemelkedő számban kaptam harminc éven aluli fiataloktól kopogtató cédulát, ezt arra irányúló jelzésként fogom fel, hogy ifjúságpolitikával is foglalkoznom kell. A családalapító fiatalokat kívánjuk segíteni azzal a programunkban szereplő javaslattal, hogy a 35 éven aluliak 15 millió forint alatti használt lakás vásárlásánál kapjanak illetékmentességet - tette ehhez hozzá Brantmüller László, aki az MSZP képviselőjelöltje a 6. számú választókerületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!