Belföld

2010.04.11. 17:44

Elutasítottak egy mozgóurna-kérelmet a XI. kerületben

Budapest - Elutasított a helyi választási bizottság a főváros XI. kerület 19-es számú szavazókörében egy mozgóurna-igénylést, holott azt még április 7-én igényelték a mozgásában erősen korlátozott 96 éves asszonynak, panaszolta az MTI tudósítójának az idős hölgy lánya a szavazóhelyiség előtt vasárnap este.

MTI

Bojta Cecília azt mondta: április 7-én befogadott igény szerint a Bocskai úti általános iskolától, ahol a szavazókör működik, pár száz méterre lakik édesanyja, aki a korábbi választásokon is mozgóurnát igényelt, de a szavazatszámláló bizottság vasárnap késő délután úgy döntött, megtagadja ezt a fajta voksolási lehetőséget. 

Bojta Károlyné így annak ellenére, hogy a nap folyamán többször is ígéretet kapott arra, hogy mozgóurnával szavazhat, nem élhetett állampolgári jogával - mondta az idős nő lánya, és megmutatta az MTI tudósítójának a döntésről született hivatalos végzést is. Közlése szerint emiatt panaszt tesz az Országos Választási Bizottságnál. 

A főváros XI. kerületében az igazolással szavazók miatt nem tudott bezárni a 19-es szavazókör, mert este 7 óra után még legalább 1.000-en álltak sorban, ugyanis a fővárosban ide kérték a legtöbben, 2.823-an az átigazolást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!