Belföld

2010.04.09. 18:22

Orbán: nem kérünk türelmi időt, nem kérünk száz napot

Budapest - A Fidesz nem kér türelmi időt, nem kér száz napot - jelentette ki Orbán Viktor pénteken a TV2 Tények című műsorának adott interjúban, amely a csatorna honlapján is megtekinthető.

MTI

A Fidesz elnöke elmondta: "szép eredménynek" egy olyan parlamenti többség megszerzését tartaná, amely elegendő lenne ahhoz, hogy a Fidesz a saját programját végre tudja hajtani, és ne kelljen mindenfajta kompromisszumokkal engedményeket tenni. "Dolgozni akarunk azonnal; még mielőtt a kormány felállna, már dolgoztatni szeretnénk a parlamenti képviselőket" - emelte ki.

Hangsúlyozta: ha kormányra kerülnek, több azonnali intézkedést foganatosítanak, példaként említette, hogy az indokolatlan, teljesítmény nélküli végkielégítéseket azonnal le kell majd állítani, az ilyen kifizetéseket vissza kell venni.

Ugyanakkor kérdésre válaszolva elmondta: lesznek kevésbé népszerű intézkedések, az irány azonban nem lehet a megszorítás.

Az adócsökkentésről szólva a pártelnök kifejtette: vita van a "leendő kormányzó erőn" belül arról, hogy melyek azok az adócsökkentési, adóátalakítási lépések, amelyeket már év közben meg lehet tenni, és melyek azok, amelyekkel meg kell várni a következő költségvetési évet.

Vagyis az adók egy részét már júliusban, a másik részét jövő januárban csökkentenék.

Kormányának lehetséges névsorát tudakoló kérdésre Orbán Viktor a Tényeknek azt mondta: minden találgatást cáfol, "még akkor is, hogy ha egyébként a találati arány ebben a papírban nem olyan rossz".


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!