Belföld

2010.04.19. 14:29

Választás 2010 - MSZP: maradjon független a közmédia!

Budapest - Az MSZP fontosnak tartja, hogy megmaradjon a közszolgálati média függetlensége és az továbbra is bírálhassa a kormányzatot, illetve teret adhasson ellenzéki véleményeknek.

MTI

Mesterházy Attila listavezető a "7 nap a demokráciáért" sorozat részeként - Lendvai Ildikó pártelnökkel közösen - tartott hétfői sajtótájékoztatóján a demokratikus kontroll szükségességére és arra hívta fel a figyelmet, mi változhat a közmédiában, ha a Fidesznek kétharmada lesz.

Emlékeztetett arra, hogy a kétharmados többséggel módosítható médiatörvényen az elmúlt években folyamatosan 4-5 párti konszenzussal változtattak, de a Fidesz kilépett az egyeztetésből. Mint mondta: egyebek között a sajtószabadsággal kapcsolatos tartalmi felvetésekben tért el a véleményük a többi pártétól

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón felidézte az MTI megszüntetéséről és a közmédiumok összevonásáról szóló sajtóhíreket is. Véleménye szerint ezekből látszik, hogy a Fidesz teljesen más médiafelfogással akar a parlamentben tevékenykedni.

Úgy látja: sérülhetnek a demokratikus értékek, ha elvész a sajtó kontrollja.

A listavezető fontosnak tartja, hogy megmaradjon a közszolgálati média függetlensége és, hogy az továbbra is bírálhassa a kormányzatot, illetve adhasson teret ellenzéki véleményeknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!