Belföld

2010.05.27. 08:57

Már csak egy árvízvédelmi szakaszon védekeznek a Felső-Tiszán

Egy tiszai árvízvédelmi szakaszon, Nagyhalász és Tokaj között tart fenn készültséget a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

MTI

Ezen a szakaszon jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben - mondta Bodnár Gáspár.  Szabolcsveresmart és Nagyhalász között a folyamatos apadás miatt megszüntették a készültséget.
A Kraszna apadása egyenletes, de a vízállás Ágerdőmajortól Vásárosnaményig még indokolja  a legalacsonyabb készültségi szint fenntartását.
A Lónyay-főcsatorna alsó torkolati szakaszán elsőfokúra mérsékelték a készültséget, e fölött azonban még érvényben van a másodfokú riasztás.
 Bodnár Gáspár beszámolt arról is, hogy a belvízzel elöntött területek nagysága tovább csökkent, jelenleg mintegy 16 ezer hektár, ennek 30 százaléka szántó és vetés. A beregi belvízvédelmi szakaszon szerdán elsőfokúra csökkentették a készültséget, Felsőszabolcsban és a Szamos-Krasznaközben azonban továbbra is másodfok fenntartásával védekeznek a belvíz ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!