Belföld

2012.03.22. 15:23

Középpontban a víz

Veszprém - A víz világnapja alkalmából jó hangulatú, tanulságos vetélkedőn vehettek részt kisiskolások a Bakonykarszt Zrt. székházában, valamint kiosztották az „Ivóvizünk védelme” megyei rajzpályázat legjobbjainak járó díjakat is.

Szabó Péter Dániel

Tizennyolcadszor hirdetett a víz világnapja alkalmából pályázatot a Magyar Hidrológiai Társasággal, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal és a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt-vel karöltve a Bakonykarszt Zrt.  Az „Ivóvizünk védelme” címmel meghirdetett versenyre a vízgazdálkodással, az ivóvíz-szolgáltatással, a szennyvíztisztítással és ezek egészségre gyakorolt hatásával, környezetvédelmi vonatkozásaival foglalkozó rajzokat, fotókat és tanulmányokat vártak a megye általános és középiskolásaitól. A felhívásra 56 iskolából 1038 rajz, 136 fotó, 47 tanulmány és három máshova nem sorolható, ám rendkívül ötletes pályamunka érkezett.

Az eredményesen szereplő iskolák csapatai számára játékos vetélkedőt is szervezett Bakonykarszt, a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésével egybekötött eseményt csütörtökön, a víz világnapján rendezték a cég Pápai úti központjában. Kugler Gyula vezérigazgató köszöntőjét követően rögvest belevetette magát a versengésbe a megjelent öt iskola csapata. A lelkes kisdiákoknak horgászni, vízórát fújni és vizet szivattyúzni éppúgy kellett, mint a „vizes” totó elméleti felkészültséget igénylő kérdéseire válaszolni. A vetélkedőt végül a nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola csapata nyerte, megelőzve a második balatonkenesei Pilinszky iskola diákjait és a holtversenyben bronzérmes magyarpolányi és veszprémi (Deák iskola) nebulókat.



Ami a pályázatot illeti, a legjobb rajzok alkotóit négy korcsoportban jutalmazták a Bakonykarszt szakemberei, míg az írásos dolgozatok, tanulmányok szerzőit három korcsoportban díjazták, de elismerést kaptak a fotók és fotómontázsok, valamint az egyéb ötletes pályamunkákkal benevezők is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!