Belföld

2012.07.25. 10:47

Diploma szabálytalanul? Lasztovicza cáfol

Tapolca - Szabálytalanul kapott diplomát Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő fia? - adta hírül a hvg.hu online hírportál.

Tóth B. Zsuzsa

A szóban forgó hírportál szerint befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban a BRFK-n.

Ugyanis azt állítják, a képviselő fia kollégiumi szobatársával együtt úgy vette át diplomáját július közepén Tóth Mihály dékántól, hogy közben a dékán és a hallgatók is tudták, hogy az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. A dékán igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában.

A leírtak szerint a diákok vizsgázni se mehettek volna, ugyanis összesen 21, fejenként nagyjából egy-egy félévre elegendő érdemjegyet az államvizsga napján kaptak meg, 10 és 13 óra között. Ez pedig sok szempontból szabálytalan.


Lasztovicza cáfolata

Lapunk kérdésére Lasztovicza Jenő a megyegyűlés elnöke, országgyűlési képviselő hazugságnak, rágalomnak nevezte a szóban forgó hírportálon megjelenteket. Hozzáfűzte, a fia lelkiismerete nyugodt, tisztességesen megdolgozott a diplomájáért. - Rendszerhiba lehet, úgy gondolom, hiszen az egyetem szabályzata szerint amelyik hallgatóval gond van az államvizsga előtt, annak jelezni kell azt az ügyintézőnek. Ezt nem tette meg senki, engedték a diploma munka elkészítését. Az ötös lett, megvédte a fiam, időpontot kapott az államvizsgára. Másfél hétig készült rá, de a vizsga előtt pár nappal kapott egy e-mailt, hogy nem vizsgázhat. Úgy gondolom, sem a szülők, sem a gyerekek nem hibáztak, hiszen senki nem jelezte feléjük a hiányosságot - érvelt Lasztovicza Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!