Belföld

2012.07.10. 13:35

Dopping miatt nem neveznek egy magyar atlétát (frissítve)

Szombathely - Hétfőn még négy volt, mára csak három londoni olimpikonja maradt Vas megyének. A diszkoszvető Fazekas Róbert pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból.

Napló

Ma délben jelezte a Magyar Távirati Iroda, hogy pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy A-szintes atléta.  Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke annyit nyilatkozott, hogy a sportoló szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt mutattak ki. A versenyző - akinek korábban volt hasonló esete - kérte a B-próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint Molnár Zoltán csapatvezető bejelentette, hogy a MASZ elnökének egyetértésével a MOB a sportolót nem nevezte a londoni olimpiára. Így 158-ra csökkent az ötkarikás játékokon induló magyarok létszáma.

Már a kilenc A-szintes atléta névsorából is egyértelműen kiderülhet, hogy csak a diszkoszvető Fazekas Róbertről  lehet szó, aki a 2004-es athéni olimpián nyert, ám a verseny után elégtelen mintaadás miatt kizárták, majd eltiltották. A MOB ezt megerősítette azzal, hogy Fazekas nevét törölték az előzetes nevezési listáról.

A Haladás VSE diszkoszvetője a Vas Népe információi szerint értetlenül áll az eset előtt, jobb híján kérte a B-próba elvégzését. Míg hivatalosan le nem zárul a doppingeljárás, semmiképpen sem akar nyilatkozni.


Szerző: Horváth Erika, mti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!