Belföld

2013.01.02. 18:15

Köznapi politika

A politikusok azt hiszik, hogy az embereket ugyanúgy érdeklik a hatalomszerzés, a jogalkotás és a jogérvényesítés apró részletei, mint őket.

Barták Péter

Nap mint nap a demokrácia gyakorlásának legapróbb részleteivel, a választásokra való készülődéssel vannak elfoglalva, ez tölti ki a 24 órájuk legalább felét. Legalábbis erre lehet következtetni a jelenlegi ellenzék egy részének tegnapi sajtótájékoztatójából, annak tartalmából és hangneméből.

Alig egy évvel a várható választások előtt a "jogállam helyreállításának és megújításának programjával" és egy alternatív alkotmánytervezettel készülnek az egymás közötti tárgyalásokra. Még az újságíróknak is kiosztottak egy tervezetet a tárgyalási javaslataikról.

A maguk szempontjából nyilván igazuk van: egymás között időben szükséges tisztázni az alapelveket, a későbbi stratégiát, a pozíciók megosztását. És persze üzenetnek sem rossz a kormányerők, azok hívei és a még várkozók felé: íme, már itt tartanak, mindenre gondolnak, felkészülten várják a valódi kampányt. A kormány  mit sem törődve ezzel járási hivatalokat avat, készül a rezsiköltség változásainak ellenőrzésére és a határon túliak ügyeit intézi. Mi pedig gondolkodhatunk, hogy a hétköznapjainkat éljük-e az új év első hetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!